ИЗЛЕТ: 17. АВГУСТ 2019.

БЕЛА ЦРКВА - САСВИМ ОПУШТЕНО
ВОЈВОЂАНСКА ВЕНЕЦИЈА, СРЦЕ БАНТА

КУПАЊЕ НА БЕЛОЦРКВАНСКИМ ЈЕЗЕРИМА

БЕЛА ЦРКВА
У пространој котлини реке Нере, оивчена огранцима Карпатских планина и живописном лепотом околине, налази се Бела Црква, мирно банатско место које са чак осам прелепих језера, фасадама барокног стила, великим бројем паркова и зеленила, квалитетним вином и воћем чини прави мали војвођански рај за уживање, купање, одмор и забаву.

У градићу који је име добио по старој црквици на коју су наишли први насељеници, као да је време стало. Војвођански мир и равница, у комбинацији са старим историјским здањима барокних фасада, прелепо уређеним парковима и на хиљадама различитих врста цвећа, одају утисак као да сте се вратили век, или два уназад.

Том утиску додатан допринос дају чист и свеж ваздух, јер у Белој цркви не постоји ниједан индустријски погон, а одличан географски положај где се преплићу богаства плодне земље и бујне вегетације, чини ово место јединственим и веома привлачним за бројне туристе.

ЈЕЗЕРА
Ипак, оно по чему је “Војвођанска Венеција” најпознатија су прелепа вештачка језера, на дну Панонског мора. Овај уникатан доживљај купања, сунчања, одмарања и забаве на кристално чистим језерима окруженим зеленилом банатских равница, искуство је које ћете засигурно памтити.

Комплекс Белоцркванских језера чине пет већих језера: Главно језеро, Врачевгајско језеро, Шаранско језеро, Шљункара и Ново језеро, као и три мања. Овај јединствени комплекс привлачи из године у годину све већи број туриста који у летњим данима уживају у лепо уређеним плажама, спортовима на води и купању.

 

Туристичка организација Бела Црква

 

ПЛАН ИЗЛЕТА :

07:00ч - САСТАНАК ГРУПЕ НА ПАРКИНГУ ИСПРЕД РАКОВИЧКЕ ЦРКВЕ

07:30ч - ПОЛАЗАК АУТОБУСА ЗА БЕЛУ ЦРКВУ. До Беле Цркве се стиже путем преко Панчева и Ковина. Део пута води кроз Делиблатску пешчару,. Краћа пауза ради освежења и одмора.

08:45ч - ДОЛАЗАК АУТОБУСА У БЕЛУ ЦРКВУ, војвођанску Венецију. Обилазак Беле Цркве уз лагану шетњу улицама и у пратњи локалног воидча. Видећемо или посетити : Ватрогасни дом, Народни музеј, Српску православну цркву Светог Петра и Павла, Руску цркву, Римокатоличку цркву Свете Ане (у њој ћемо присуствовати минијатурном концерту на оргуљама), Градски Парк…

10:30ч – ВЕЛИКО ЈЕЗЕРО - Време предвиђено за слободне активности. Наш предлог је да се после обиласка града опустите на дивљим или урбаним плажама на неком од прелепих језера. Приступ и купање у језерима се не наплаћују! На уређеним плажама функционише читавог дана и изузетно професионалноно организована спасилачка служба. Сасвим опуштено уживајте у сунцу и купању!

18:00ч– ПОЛАЗАК аутобуса за Београд.

19:30ч – ДОЛАЗАК аутобуса у Београд на место поласка.

ЦЕНА ИЗЛЕТА : 1,350. динара

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: превоз аутобусом туристичке класе на наведеној дестинацији, пратиоца групе, локалног водича за обилазак града, организацију излета.

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА: изнајмљивање лежаљки и сунцобрана, индивидуалне трошкове путника.

*Организатор задржава право измене редоследа посета појединим објектима и локалитетима. Сатница наведена у програму је оријентационог карактера и подложна је променама у зависности од саобраћајних услова, прилика на поједимим локалитетима које посећујемо или више силе.

ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
ГАРДЕРОБА: спортска одећа и обућа, опрема за плажу и купање.
ХРАНА: уколико не планирате ручак у неком од ресторана у Белој Цркви понесите сендвиче или храну која је припремљена тако да је можете конзумирати у природи или на плажи..
ВРЕМЕ: прогнозирана температура на дан излета 30o C