АКТУЕЛНО – ЗРЕЊАНИН 03. МАРТ 2017. ГОДИНЕ

ПУТОКАЗ ОПШТИНСКИМ ОДБОРИМА   :   УПОРНОСТ СЕ НАЈЧЕШЋЕ  ИСПЛАТИ

МИСЛИ ГЛОБАЛНО,  ДЕЛУЈ  ЛОКАЛНО ! Често то можемо чути, али да ли заиста разумемо шта то значи ?  Најбољи одговор на ово питање даје ЗРЕЊАНИНСКИ ОДБОР УДРУЖЕЊА СРПСКИХ  РАТНИ ВЕТЕРАНА.  У тешким временима када разно разна удружења типа САБОР-а. Жуте патке или Зеленог обада, покушавају да усреће ветеранску и другу популацију у читавој Србији организујући по Београду митинге и контра митинге, наш ЗРЕЊАНИНСКИ ОДБОР на челу са Председником Жељком  Вујковићем показује на делу  како треба да се решавају свакодневни, животни  проблеми ветерана  на локалном нивоу,  не чекајући да им било ко други из Новог Сaда или Београда, а поготову не надлежно Министарство  реше  проблеме од животног  значаја.

Својом упорном и преданом активношћу у борби за права и положај ветерана ЗРЕЊАНИНСКИ ОДБОР, делујући према Скупштини града Зрењанина изборио  се за следеће повластице  за ратне втеране ( одлука донета на седници Скупштине града 23.12.2016.године)  :
-    ПОВЛАШЋЕН ГРАДСКИ ПРЕВОЗ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРДА ЗРЕЊАНИНА (1000,00 ДИНА. ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТНА КАРТА)
-    ПОВЛАШЋЕНО ПАРКИРАЊЕ МОТОРНИХ ВОЗИЛА
-    ОСЛОБАЂАЊЕ ПЛАЋАЊА ГРАДСКИХ АДМИНИСТРАТИВНИХ ТАКСИ
-    ОСЛОБАЂАЊЕ  ПЛАЋАЊА ЛОКАЛНИХ КОМУНАЛНИХ ТАКСИ

Деловање нашег Одбора у Зрењанину се тиме не завршава. Он наставља борбу за испуњавање циљевљ који за сада нису остварени :
-    СУБВЕНЦИЈЕ  ЗА УСЛУГЕ И ПРОИЗВОДЕ ВОДОВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ
-    СУБВЕНЦИЈЕ НА ПЛАЋАЊЕ ДАЉИНСКОГ ГРЕЈАЊА
-    СУБВЕНЦИЈЕ ЗА УСЛУГЕ ЧИСТОЋЕ И ЗЕЛЕНИЛА
-    ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ДОДЕЛУ СОЦИЈАЛНИХ СТАНОВ
Убеђени  смо да ће наш  одбор  успети да реализује све постављене циљеве.  Зато уместо закључка цитирамо Председника нашег општинског одбора у Зрењанину , Жељка   Вујковића  који каже :  „ НЕ ПОСТОЈИ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА, ВЕЋ САМО ЛОШЕ НАПАДНУТА“.

ПОЗИВАМО СВЕ РАТНЕ ВЕТЕРАНЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ  ЗРЕЊАНИНА ДА СЕ ЈАВЕ НАШЕМ УДРУЖЕЊУ У ЗРЕЊАНИНУ   КАКО БИ ОСТВАРИЛИ СВОЈЕ ПРАВО НА РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ. АДРЕСА УДРУЖЕЊА :  KРАЉА ПЕТРА I  КАРАЂОРЂЕВИЋА БР.5 – МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ПЕРЛЕЗ.
ТЕЛЕФОНИ УДРУЖЕЊА : 023 38 13 640 И  064 16 83 879 И 060 38 14 139
РАДНО ВРЕМЕ ОД 08 :00  ДО 15:ОО ЧАСОВА