АКТУЕЛНО – 11. МАРТ 2017 ГОДИНЕ : РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ - ПИСМО НАШЕГ КОЛЕГЕ, РАТНОГ ВЕТЕРАНА ИЗ ЗЕМУНА

Због проблема који ће све чешће почети  да се јављају  у вези тужби за ратне дневнице на релацији ратни ветеран - адвокат - суд - судске таксе,  одлучили смо да на сајту  објавимо одговор ратном ветерану из Земуна на писмо које је стигло на нашу меил адресу 10. марта ове године, као упозорење  нашим члановима и осталим ратним ветеранима.

From Dragan Novkovic

Ja sam jos pre par godina bio pozvan od strane Udruzenja ratnih veterana Zemun da potpisem punomocje advokatskoj kancelariji za zastupanje zbog ratnih dnevnica, nakon dve godine i jednog odlaska na sud sam bez advokata dobio sam pre dve godine obavestenje od suda da se plate svi troskovi. Advokaticu sam zvao ali me je ona savetovala da platim troskove, ja pojma nisam imao o tome.Napominjem da sam punomocje potpisao u Udruzenju boraca Zemun


Поштовани Драгане,

На жалост Ви сте  кренули  у поступак тужбе за ратне дневнице неопрезно и брзоплето не водећи рачуна  о последицама које могу  да насупе. Нама је потпуно  јасно да су они који су требали да Вам пруже  комплетне и потпуне  информације заказали, али и Ви лично.  Удружење бораца из Земуна  где сте потписали пуномоћије  су намерно или из незнања  прећутали тачне информације о току судског поступка и ангажовали адвоката без икаквог професионалног односа према клијентима.  Зашто, Драгане нисте  проверили да ли   Удружење бораца Земун постоји легално ? Како то да не знате име Вашег правног заступника ( адвокатице )? Да ли имате,  поред пуномоћија и уговор са „адвокатицом“ у коме су регулисани међусобни односи адвоката и клијента?

Нажалос напревили сте низ  погрешних корака у покретању тужбе за ратне дневнице  на које упорно указујемо нашим чланови и свим ратним втеранима втеранима уопше.

Где сте заправо погрешили :   
-нисте водили  рачуна  ко и где  прикупљја документацију за покретање тужби. Да ли је удружење  регистровано. Да ли делује у  својим просторијама  или то ради по ресторанима, кафанама, кафићима, приватним становима ...
-нисте захтевали  да поред пуномоћија добијете и потписан уговор са адвокатском канцеларијом или адвокатом   који Вас заступа (Уговор о заступању)..
-нисте захтевали  детаљну информацију о судским таксама и на чији терет падају.

Навели смо само неке од пропуста које сте вероватно несвесно и заведени слаткоречивошћу адвоката и њихових посредника учинили !

ПРЕДВИЂАЈУЋИ  ДА ЋЕ ДОЋИ ДАН  КАДА СЕ ЕУФОРИЈА ОКО ПРИКУПЉАЊА И ПОТПИСИВАЊА ПУНОМОЋИЈА ЗАВРШИ ПОЈАВИТИ ВЕЛИКИ  ПРОБЛЕМИ  ОКО СУДСКИХ ТАКСИ И ТРОШКОВА ПОСТУПКА УОПШТЕ   УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА ЈЕ  АНГАЖОВАЛО  АДВОКАТСКУ КАНЦЕЛАРИЈУ КОЈА СНОСИ СВЕ МАТЕРИЈАЛНЕ ТРОШКОВЕ СУДСКОГ ПОСТУПКА  ЗА  ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА ( СУДСКЕ ТАКСЕ И СЛ.) И НЕ НАПЛАЋУЈЕ ПРОВИЗИЈУ ОД 10 % НА ПРЕСУЂЕНУ СУМУ. СВАКИ НАШ ЧЛАН ДОБИЈА СВОЈ ПРИМЕРАК  „УГОВОРА О ЗАСТУПАЊУ“  ПОТПИСАН ОД СТРАНЕ АДВОКАТА. ПРЕМА ТОМЕ  НАШИ АДВОКАТИ НИСУ АНОНИМНИ, А ОДНОСИ ИЗМЕЂУ КЛИЈНТА И АДВОКАТА СУ МАКСИМАЛНО ТРАНСПАРЕНТНИ ЈЕР СУ РЕГУЛИСАНИ УГОВОРОМ.