ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо све борце и све чланове удружења СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ, који су били учесници рата 1999.године, а који су покренули судски поступак за признавање дискриминације да су судови пресудили у корист ветерана !

Сада адвокати покрећу судски поступак за наплату не матиријалне штете у износу од 80 хиљада динара у коме ће судска такса износити око 12 хиљада динра !
Овим путем молимо све ветеране да посебно обрате пажњу и поведу рачуна о избору адвоката или удружења ветерана преко кога ће покренути судски поступак за наплату нематеријалне штете !!!

Наш савет је да игноришете све информавије које прочитате на плакатима излепљеним на бандерама и аутобуским станицама, да захтеве и пуномоћија адвокатима не потписујете у хотелима, кафанама и на адресама а где они немају регистровану сталну делатност.

Немојте давати бројеве Ваших текућих рачуна и копије кредитних картица непознатим особама јер не само да можете остати без 80 хиљда динара, већ и без сопственог новца који имате на рачуну. ( сајбер кримил). Могућности злоупортбе Ваших матичних бројева и копија текућих рачуна ( картица ) од стране непознатих особа су огромне ! Од регистровања фантомских фирми за прање новца у АПР-у до илегалног скидања истог са Ваших банковних рачуна.

Одлучите се за адвоката, адвокатску канцеларију или неко од званично регистрованих Удружења ветерана чију адресу знате и које у сваком тренутку можете да пронађете на њиховој адреси и броју телефона. Инсистирајте увек да осим пуномоћија потпишете и Уговор о заступању у два примерка у коме су таксативно наведене обавезе Вашег заступника према Вама и који регулише међусобне финасијке односе.

У разговору са адвокатом морате инсистирати да они за Вас сносе трошкове судских такси и немојте прихватити услуге адвоката који траже одређени проценат од пресуђене суме новца . Откажите пуномоћија адвокатима који одбијају да за Вас плате судске трошкове и захтевају 10, 15 или чак 20% процента од 80 хиљада динара које Вам суд пресуди.

Понављамо савет: на овоме морате да инсистирате !!!

СРПСКИ РАТНИ ВТЕРАНИ

 

ПОЗИВАМО СВЕ БОРЦЕ, УЧЕСНИКА РАТА 1999. ГОДИНЕ КОЈИ ДО САДА НИСУ ПОДНЕЛИ ЗАХТЕВ ЗА ПРИЗНАВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ ДА ТО УЧИНЕ ОДМАХ ПРЕКО УДРУЖЕЊА ВЕТЕРАНА.

НАГЛАШАВАМО ДА ЈЕ СУДСКИ ПОСТУПАК ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА ПОТПУНО БЕСПЛАТАН И БЕЗ КЛАУЗУЛЕ О 10% ОД ПРЕСУЂЕНЕ СУМЕ КОЈУ УЗИМАЈУ АДВОКАТИ КАО ДЕО СВОГ ХОНОРАРА.

СВЕ СУДСКЕ ТРОШКОВЕ УКЉУЧУЈУЋИ ТАКСЕ, ТРОШКОВЕ ЕВЕНТУАЛНОГ ВЕШТАЧЕЊА ИЛИ БИЛО КОЈЕ ДРУГЕ ТРОШКОВЕ КОЈИ МОГУ ДА ПРОИСТЕКНУ ИЗ СУДСКОГ ПОСТУПКА ЗА ПРИЗНАВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ СНОСЕ АДВОКАТИ УДРУЖЕЊА.