ВАЖНО САОПШТЕЊЕ - ЈЕФТИНИ СТАНОВИ И ЗА РАТНЕ ВЕТЕРАНЕ

Као резултат протеста и преговора одржаних 18. априла ове године у организацији Удружења „СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ“ и „РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА СВИХ РАТОВА“, са Премијерком Владе Србије, Госпођом Аном Брнабић , Влада је усвојила предлог ова два Удружења да се ратним ветеранима омогући да конкуришу за програм ЈЕФТИНИХ СТАНОВА намењених за припаднике снага безбедности: Полиције, Војске Србије, БИЕ...

26. јула 2019. године Скупштина Србије је усвојила измене закона по коме ће и ратни ветерани имати право да конкуришу за јефтине станове из програма Владе Србије под истим условима као и припадници снага безбености. Тиме је фактички остварен један од циљева борбе нашег Удружења да се ратни ветерани, њихова улога и допринос у одбрани земље признају и изједначе са доприносом осталих припадника снага безбедности.

Ратни ветерани ће имати право да учествују на конкурсу за доделу јефтиних станова када конкурс буде објављен у средствима јавног информисања и на нашем сајту (veterani.rs ), што ће бити учињено у најскорије време.

Програм за сада обухвата градове Ниш, Врање, Крагујевац, Сремску Митровицу, Нови Сад, а ускору се очекује да обухвати Београд и још неке градове.