ДОСИЈЕ АЛЕКСИЋ

Оно што Удружење српских ратних ветерана тврди и пише дуже времена о нечасним активностима адвоката Др. Срђана Алексића сада потврђују и његове колеге адвокати.
Преносимо комплетан текст са портала „Боља адвокатура“ који је објављен ових дана!

Војни резервисти из 1999. на удару превараната

аутор Wеб Тим Боља Адвокатура |

“Војни резервисти из 1999. на удару превараната“, тврди Адвокатска канцеларија Мирослава Живковића“

Ратни резервисти 1999. на мети преваранта адвоката Алексић Срђана из Ниша који фалсификује пуномоћја и предаје дупле тужбе од 2018.године за утврђивање дискриминације чиме оштећује Републику Србију, Министарство одбране и резервисте за милионске износе!

bolja advokaturaНеправда и преваре – живот ратних војних резервиста након борбе за отаџбину
“Адвокат из Ниша, Срђан Алексић, намерно дуплира тужбе ратних војних ветерана и без њиховог знања покреће парничне поступке и наплаћује трошкове судских такси”, речено је на конференцији за новинаре Адвокатске канцеларије Мирослава Живковића.

“Реч је организованој криминалној групи”, сматра Мирослав Живковић.

Он напомиње да судови, иако су упознати са деловањем адвоката Срђана Алексића, не предузимају ништа, те истиче сумње да појединици унутар правосудног система прећутно одобравају, према његовим речима, варање ратних војних ветерана.

“Уз помоћ војске и неких судија, он пушта нове тужбе, које војска признаје, не проверавајући да ли је дуплиран тужбени захтев.

Незванично, постоји пет хиљада дуплираних тужби. Кад то помножите са цифром од минимум 12 хиљада динара, колико износи судска такса, онда долазите до једне озбиљне цифре”, казао је Живковић, додајући да наведени трошкови иду на штету војске.

“Касније кад се утврди да је војска оштећена, опомена за неплаћену судску таксу стиже резервистима, који немају везе са тим поступком, нити су опуномоћили Алексића”, наводи он.
Према речима Живковића, овај адвокат из Ниша уопште не покушава да сакрије своје деловање, већ у својим дописима отворено признаје да нема право да заступа људе који потражују ратне дневнице из 1999. године и да пушта тужбе са фалсификованим пуномоћјем.

“Заједно са тридесетак колега, поднели смо дисциплинску пријаву против Срђана Алексића. Кад смо били у протесту, он је био једини адвокат из Ниша који је радио. Иако је то тежак прекршај, он никада због тога није одговарао. Ми смо принуђени да, у име наших клијената, поднесемо тужбу Специјалном тужилаштву за организовани криминал против Срђана Алексића”, рекао је Живковић, напомињући да је о овом случају обавестио Адвокатска комору Србије и Ниша, али да још увек чека њихову реакцију.

Аутор: Војислав Милованчевић, Медија центар