КОКТЕЛ У МИНИСТАРСТВУ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА – ВЕСЕО ДОГАЂАЈ - А ПОВОДИ ТРАГИЧНИ!

protestДа је наш стари обичај да у свечарким приликама  хвалимо „постигнуте резултате“ и послушнички климамо главама - осведочили су се сви они који су се одазвали позиву Секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и јуче 28.12.2017.  године - на пригодном коктелу, ( тамо су били овлашћени  заступници удружења бораца, војних ивалида,цивилних инвалида рата и породица палих бораца). Сви који су се одазвали - присуствовали су веселом догађају где министар ни  једном једином речју није поменуо  како живе ветерани, као што нико није ни реч рекао  да ли се уопште размишља о доношењу Закона о правима ратних ветерна и чланова њихових породица.Чињеницу да ветерани масовно умиру од најтежих болести, у најбољим годинама, никог на веселом пријему није забринула. Наравно, нека Удружења су од Министарства добила средства, па је и нормално да исказују лојалност у оваквим приликама.

Ми „Срски ратни ветерани“ средства нисмо ни тражили јер чврсто и устрајно стојимо при свом ставу да ратни ветерани  никад нису били пониженији у историји српског народа и државе него након ратова 1991. и рата 1999. Прочитали смо и Извештај о раду Министарства и наравно, о статусу ветерана ни реч. О доношењу Закона о правима ратних ветерана  ни слова...Питамо министра Ђорђевића  да је радосно расположење на коктелу  резултат чињенице да је смртност ветерана страховито висока? Па ће бити мање оних који ће имати захтеве ка његовом Министарству? Питамо министра и да ли његову функцију обавља још увек А. Вулин, који и даље коментарише статусна питања ветерана? Питамо да ли је највеселији учесник коктела био председник чудноватог удружења Сабор -  Савеза борачких организација Републике Србије  извесни Дејан Марјановић чије је  фантомско Удружење  (чији Статут не постоји на званичном сајту – што је супротно Закону) добило 50 000 000 динара средстава за рад од Државе (!).Питамо где је Споменик свим погинулима у ратовима 1991. и 1999.? Питамо зашто ратни ветерани не могу да се лече у елитним здравстевним институцијама? Питамо министра да ли је обишао макар једну мајку погинулог ратника?  Питамо министра  да ли знате да је Србија укупно изгубила преко 20 000 људи у тим ратовима?Питамо министра – ЧИЈИ сте Ви министар?  Да ли  сте министар у МИНИСТАРСТВУ ЗАБОРАВА, где ратови као да се нису ни десили?

Као „Српски ратни ветерани“ само можемо да кажемо- у екстремно трагичној ситуацији у којој српски ратници живе већ више деценија више је него неукусно правити коктеле за лојалне представнике  разних Удружења, и тиме правити лошу представу, у слабој режији министра . Представа, коју с тугом можемо назвати  „ Ратни ветерани- статисти на пригодним свечаностима, а све у част Министра лично“. Ми „Српски ратни ветрани“ нећемо и нисмо пристали да будемо  пука декорација на промоцији министровог „успешног“ рада. ДОДАЈЕМО - срамотно је да се такви пригодничарски и слободно можемо да кажемо испразни догађаји  уопште дешавају.