МИНИСТАР ВОЈНИ НА ПРОСЛАВИ ДАНА РАТНИКА - ПОНОВО ДАЈЕ ОБЕЋАЊА

Јучерашња прослава Дана ратника била је према идеји министра А. Вулина „обогаћена“ и присуством представника „лојалних“ удружења, које министар издашно материјално потпомаже и који изгледа служе као подршка министру лично и његовим идејама. Представници „Српских ратних ветерана“  нису били позвани, а и да смо били позвани - не бисмо ишли. Готово да је извесно да је наш став о Дану ратника министру добро познат, а треба да му буде познато и да остајемо чврсто при свом ставу и дубоком уверењу да  Дан ветерана у Републици Србији треба да буде Видовдан. Оно што  нас је зачудило јесте да, насупрот свом обичају, на самој прослави министар  није био у црном и није носио никаква обележја, нити ником знане „чинове“.На питање новинара зашто и кад ће бити донет Закон министар одговара:  „Закон није донет зато што сте имали неколико избора, али Закон је спреман и сигуран сам да ће Министарство рада када буде унело своје идеје , све оно што је потребно и донети Закон. „ Таквих обећања чули смо на десетине, па се ни најмање не надамо да ће се тврдње министра заиста остварити. Министре, не спомињите ратне ветеране..изиграли сте их  и то се памти...

Подсећамо министра да је већ био на позицији министра Министарства одговорног за доношење  таквог Закона..тад га нико и ништа спречавало да тај Закон, који је прошао две јавне расправе упути  у Скупштинску процедуру. А ако га је неко или нешто спречавало у томе, нека јасно каже, а не да проналази провидна објашњења...да су били избори..према тој логици ( будући да су неки изборни циклуси у СРБИЈИ СТАЛНО И ЧЕСТИ, ПА ЈЕ ТЕШКО СПОЈИТИ 6 МЕСЕЦИ У КОЈИМА НЕМА НЕКИХ ИЗБОРА, ИЛИ ЛОКАЛНИХ, ИЛИ РЕПУБЛИЧКИХ ИЛИ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ) никад ни један закон не би ни био донет.

И још једно питање..како тај „изборни циклус“ на који се  бивши министар рада, социјалних питања и борачких питања невешто извлачи гласи: Како су онда бројни или небројени закони скројени према мери нашег „приступања ЕУ“ усвајани брзометно....??

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ Н1 ТЕЛЕВИЗИЈЕ