ПОЗИВНИЦА МИНИСТРУ АЛЕКСАНДРУ ВУЛИНУ

Поштовани господине Министре, редовно пратимо Ваше активности, па смо у склопу многобројних медијских извештаја о вашим предизборним и другим активностима видели и прилог о Вашој посети и откривању споменика Палим борцима у Ситници у Републици Српској. Поздрављамо откривање споменика и Ваше присуство том догађају. Надамо се да сте понешто и научили приликом ове посете. Најпре од господина Миленка Савановића, министра за рад и борачка питања у Влади Републике Српске, од њега можете да видите и научите како треба да се понаша и ради ресорни министар задужен за борачка питања.
Господин Савановић ради свој посао, што се за вас нажалост не може рећи. Наша браћа – ветерани и борци у Републици Српској су признати (имају Закон који им даје права и бенефиције), поштовани су, указују им се почасти и помињу се и примају се на свим званичним манифестацијама Републике Српске. Што је још важније Министар за борачка питања Републике Српске зна колико је бораца погинуло у рату, колико их је рањено, и колико их је учествовало у борбама. Нажалост, ви о томе немате појма. Не знате колико нас је било у рату, колико је ратних војних инвалида (варирајућа је бројка, сваког дана смањујете тај број на вашим ревизијама), а што је најжалосније још увек 17 година после завршетка ратова на овим просторима нисте утврдили тачан број погинулих.
Пошто очигледно не знате колико је наших сабораца погинуло у рату, ми Вас тим поводом позивамо да у време које вама одговара, дођете и посетите споменик палим борцима у ратовима од 1990 до 1999 године у Раковици и положите венац, и почнете да се упознајете са информацијама о броју погинулих. Игром случаја овај споменик, али и многи други широм Србије је подигнут нашом иницијативом и сопственим средствима. Уколико желите приликом посете и полагања венаца можете и да поразговарате са нама ветеранима, поменути споменик се ето налази близу нашег удружења. Не инсистирамо на разговору са нама, него само желимо да Вам уручимо податке које ми поседујемо о броју погинулих бораца, броју ратних војних инвалида, али и о броју учесника у рату. Нема потребе да се бојите разговора са ветеранима, увек смо поштовали законе и прописе, али и своје претпостављене, а ви сте на нашу велику жалост још увек наш претпостављени односно још увек сте нажалост Министар задужен за нас борце. Дочекаћемо Вас као Министра, припремићемо хлеб и со, ставићемо одликовања, окачити заставе и дочекати вас са почасним шпалиром ако треба. Ваше је само да КОНАЧНО дођете и започнете одавање поштовања палим борцима наше земље.
Свесни смо тога да је Вама лакше и безболније да се обраћате погинулима и мртвима, они не могу да Вам звижде, прозивају вас и опомињу. Пред њима можете да држите своје лирске, поетске и срцепарајуће говоре, да будете сликани и да имате разлог за још коју секунду у медијима.
Никада нисте разговарали са живима, са борцима – ветеранима учесницима ратова. Не рачунамо ове ваше – инстант ветеране и борце, ове које сте сабрали и окупили у САБОР. Можда их и нисте сабирали, него куповали, и поткупљивали. Нисмо још сигурни шта је у питању, свакакве информације чујемо од многих којима нудите чланство у САБОР-у и финансијску подршку из Државне касе. Очигледно сте господине Вулин, побркали лончиће, ветерани и бивши борци су питање државе и државних институција, а не ваше партије. Нисте ви коалиционим споразумом добили тапију и у власништво целокупну популацију ветерана и бораца, иако се тако понашате. Државну функцију сте приватизовали и политизовали. Окружили сте се својим политичким и страначким друговима који у Ваше име, уз Ваш благослов пљачакају, кадрирају и уништавају државне фондове, институције и грађане. Сем личне и партијске промоције, празних прича и обећања ви нисте урадили ништа за нас ветеране. Ове којима сте платили да буду део САБОР –а ће вам аплаудирати, скандирати и лајковати вас на друштвеним мрежама, али ће то као што су и до сада радили са другим странкама, као прави плаћеници то радити до задње паре. У овом случају државне паре су у питању, јер их ви плаћате односно финансирате државним новцем. Тако да ви сада у САБОР-у немате ветеране и борце већ плаћенике, и морате да промените име у Савез Плаћеника, Лажова и Ефикасних Трговаца – СПЛЕТ. Тако можемо да вас зовемо правим именом СПЛЕТКАРОШИ, што је реалније и боље вам пристаје.
Морамо да признамо да сте од оне старе изреке искористили  доста тога, успели сте у позиву „СПЛЕТКАРОШИ СВИХ ЗЕМАЉА УЈЕДИНИТЕ СЕ“. Направили сте САБОР пардон СПЛЕТ и ујединили све који деле ваше погледе на свет и државни новац под једну капу.