ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА, ГЂЕ ДАРИЈЕ КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ

У понедељак 22.11., а на изричит захтев Милета Милошевића као председника организације Српски ратни ветерани, у посети просторијама организације у Раковици била је министар Дарија Кисић и пред више стотина ветерана, представника локалних организација објаснила тренутно стање и односе државе према овој популацији и њеним проблемима.

Уз све похвале организатору скупа, интересовање ветерана за своју судбину је изнад наших очекивања али је достојанство свих присутних било у складу са надама организатора и искуством вишегодишњег рада са тим људима, херојима прошлих времена, када се љубав према домовини показивала надљудском жртвом.

Министар Кисић је показала велику заинтересованост за решавање нагомиланих проблема који се на жалост у претходном периоду нису решавали на адекватан начин, и оно што ми који смо са њом у предходних годину дана одржали 14 састанака, можемо да потврдимо, огроман напредак у познавању проблема али и начинима њиховог решавања.

Свесни чињенице да није довољна само воља министра већ подршка целе Владе али и веће ангажовање бирократског апарата који често опструише све напоре и договоре, разумели смо са каквим се проблемима суочава и који су оправдани а који неоправдани разлози за кашњење у спровођењу новог закона али и других мера.

Добијено је обећање, пред више стотина ветерана из Србије, шта ће се у најскорије време предузети ради решавања проблема али да ће се интезивирати сарадња са представницима четири ветеранске организације које су у претходном периоду показали највећи интерес за поправљање положаја ветеранске популације.

Генерални закључак је да овакви скупови имају врло позитиван ефекат и да ће се са њима наставити.

Показало се да је удружење Српски ратни ветерани највећа организација ветерана у Србији и по броју чланова по организованости али и по подршци ветерана што у крајњем случају јесте мера постојања и деловања.

ministarka