П Р О Т Е С Т

srvlogoПоштовани ветерани,

Позивамо сва Удружења ратних ветрана и Удружења ратних војних инвалида на велики протест који ће се одржати

18. АПРИЛА 2019.

Окупљање и почетак протеста биће на Савском Тргу, преко пута старе железничке станице са почетком у 11.00 часова.


Након тога, протестна колона ће се кретати до Председништва Србије, где ће представници ветерана предати писмени захтев Председнику Републике за решавање свих нагомиланих проблема ратних вeтерана и ратних војних инвалида који нису решени за последњих 7 годинa. Део ветрана остаће испред Председништа док се сви наши захтеви не испуне!

 

srpska zastavaЗАХТЕВИ КОЈИ ТРАЖЕ НЕОДЛОЖНО РЕШАВАЊЕ :

- доношење Закона о ратним втеранима по хитном поступку који би коначно, на праведан начин решио положај ратних ветерана и РВИ у српској држави.
Ветерани више не могу да чекају, јер их ускоро неће бити.

- да се прекине судска фарса око тужби за дискриминацију где једино новац зарађују адвокати а борци само плаћају судске таксе.
Држава мора одмах да понуди вансудско поравнање и исплати праведну накнаду ветранима на име признате дискриминације. Држава је дужна да новац који се исплаћује адвокатима на име адвокатских хонорара за добијене пресуде ( око 100 милиона Евра) преусмери и исплати праведну накнаду ветеранима за дискриминацију.

 

Апелујемо на ветеране, и сва њихова Удружења да масовним присуством покажемо једниство и одлучност у решавању нагомиланих проблема. Сваким даном, нас ратника је све мање, умиремо, нестајемо. Ово је последња прилика да се изборимо за правду и истину. Не дозволимо да наши потомци решавају бруку државе .

СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ