СА ГОСТИМА ИЗ САД

Дана 25. 10. 2015. године, Председник Српских Ратних Ветерана – Миле Милошевић са гостима из САД, професором Џорданом Бретом и његовом супругом Робин, преводиоцем и чланом Извршног одбора СРВ Драганом Живановићем, посетио је члана Извршног одбора Српских Ратних Ветерана – Лазић Славољуба у Болници за плућне болести Клиничког Центра Србије.

Славољуб је добровољно учествовао у одбрани Космета од НАТО агресије, где је био изложен геноцидним тровањем осиромашеним уранијумом. На жалост последице по Славољубово здравље су веома озбиљне, одстрањено му је једно плућно крило и већ се недељама бори са инфекцијом која је настала након оперативног захвата. Иако вишемесечно исцрпљен, наш Лаза се јуначки држи и дух му није клонуо.

На питање саговорника шта би Лаза очекивао од друштва, државе да му учини, он одговара да му је потребна помоћ док се не опорави, а након тога очекује да му се нађе посао како би сам радио и стварао а не да добија социјалну помоћ.

На питање Председника СРВ „Да ли би поново ишао да браниш Космет?“, Славољуб одважно и без двоумљења одговара: „Наравно да бих ишао“.

Тако говоре прави Српски Ратни Ветерани. Још једном је показано да НАТО агресори и њихов тзв. „Милосрдни анђео“ може да почини геноцид невиђених размера и да разара тело, али да не може да убије дух патриотизма, част и достојанство српског војника.