ТРИБИНА СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА У ЋУПРИЈИ

Дана 17. децембра у Ћуприји је одржана трибина Српских Ратних Ветерана. Тема ове трибине је била предавање ПТСП – Посттрауматски стресни поремећај, међутим како се у међувремену догодио протест упозорења у Београду који је организовало наше удружење, трибина је била и информативног карактера.

Трибини је присуствовао Председник Српских Ратних Ветерана Миле Милошевић, чланови Извршног одбора СРВ и Градског одбора Београд који су били у организацији протеста упозорења, они су присутне председнике Општинских одбора нашег удружења са територије Поморавског округа али и бројне присутне чланове информисали о детаљима протеста упозорења. Овом приликом Председник Миле Милошевић је образложио захтеве који су довели до покретања протеста упозорења и значај дијалога са ресорним Министарством. Међутим, нагласио је Председник СРВ, тај дијалог са ветеранима, односно удружењима, Министар и Државни секретар избегавају. Разлог овоме је у фаворизовању „свог удружења“ - САБОР од стране Министра и његове странке. Ветерани и наше удружење ово неће дозволити и то је један од разлога за протест. Председник нашег удружења информисао је присутне о даљим корацима који ће се предузимати уколико Министар настави са досадашњим одбијањем састанка и дијалога са представницима највећих удружења ветерана.

На трибини је затим одржано предавање о ПТСП, једно у низу које ће се одржавати у свим општинама Поморавског округа, у организацији Српских Ратних Ветерана.

Трибина и састанак су протекли у доброј атмосфери, а после завршеног официјелног дела, учесници су се задржали у дужем неформалном разговору, где су Председник удружења али и председници општинских одбора одговарали на питања чланова Српских Ратних Ветерана из Поморавског округа.

СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ