Трибина у Бачу

Трибина у Бачу

tribina bac (5)На позив удружења „ Српски ратни ветерани“ Бач, председник удружења „Српски ратни ветерани“ Миле Милошевић , са сарадницима Зораном Косанићем председником удружења „ Српски ратни ветерани“ Београд, Жељком Вујковићем председником удружења „ Српски ратни ветерани“ Зрењанин и генералом Милисавом Секулићем, учествовали су на трибини која је организована у Дому културе Бач. Тема трибине је: закон о ратним ветеранима, проблем око исплате ратних дневница и проблем око подизања споменика палим борцима из Бача.

На трибини су биле присутне породице палих бораца које удружење у Бачу редовно обилази и одржава контакт. Приметна је била одређена доза страха код разговора око споменика као и неразумевање од стране Војног одсека који не жели (или не сме) да учествује у подизању споменика петнаест палих бораца из Бача. Посебно дирљив тренутак био је сусрет председника удружења Милета Милошевића и мајке палог борца који је погинуо на Косову, у Обрињу 1999.

Касније, на радију Бач, тема је била подизање споменика где је председник Миле Милошевић поновио ставове са трибине и нагласио да чланови чврсто стоје иза одлуке да подигну споменик без обзира на страх мештана од могуће забране која би дошла од стране локалне власти и неразумевање војног одсека.

{ppgallery}vesti/2014/tribina_bac{/ppgallery}