19. АПРИЛ 2017. - ИЗЛЕТ И ЛЕТОВАЊЕ

ИЗЛЕТ

13. МАЈА ове године УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА  организује излет чији ће лајт мотив  бити најлепша српска река Дрина.

На самој обали реке налази се једно од најлепших  етно села „СУНЧАНА РЕКА“ у коме ћемо направити дужу паузу током излета. У амбијенту овог етно села снимани су значајни делови готово свих најпонатијих телевизијских серија које је режирао Здравко Шотра, од Рањеног орла до Сантамарије  Дела Салуте.  У  њему је  део свог одмора, пре три године провео је и холивудски глумац Роберт Де Ниро.

Пре доласка на саму Дрину посетићемо родно село Вука Караџића, Тршић и манастир Троноша. На самој Дрини обићи ћемо  једну од најлепших бања Србије, Бању Ковиљачу и упзнати њене културне, туристичке и медицинске потенцијале.

Посебна атракција излета биће посета ТАЈНОМ ПОДЗЕМНОМ ГРАДУ КАРАЂОРЂЕВИЋА поред  Лознице. То је до сада скоро непознато тајно ратно склониште изграђено 1931. године, које чини сплет дубоко, под планином,  прокопаних и уређених ходника,  одаја, радних кабинета, сала за састанке, просторија за смештај војске  опремњених  за боравак осам  хиљада људи.

Цена излета је само 1300 динара.
Полазак ће бити испред  РАКОВИЧКЕ ЦРКВЕ  13. маја у 07:30 часова, а повратак у Београд истог дана око 20 : 00 часова.

        

ЛЕТОВАЊЕ

Сваког лета  УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА организује одлазак на летовање  за своје чланове и њихове породице. Некада је то била Црна Гора, а последњих неколико сезона  организујемо  летовање у  познатим грчким летовалиштима.

Ове летње сезоне припремили смо понуду за  позната летовалишта Олимпске регије, Паралију и Олимпик Бич.

ПАРАЛИЈА је место које првенствено служи за летњи одмор. Смештена је у подножју највише грчке планине Олимп. Удаљена је око 750 километара од Београда, а 60  од Солуна. Гостопримство грчких домаћина овде је присутно на савком кораку. Без обзира на све лепоте које место пружа ово је један од битних разлога због којих је ПАРАЛИЈА  веома популарно летње одредиште код   туриста из целе Европе, а посебно из Србије. Када су цене у питању, оне су на нивоу или нешто мало веће од цена у Србији. Цене хране и пића у ресторанима и кафићима су релативно ниске, и ниже су од цена у неким ресторанима у већим градовима Србије. Снабдевеност храном у продавницама је врхунска и разноврсна.  Постоји велики број малих и великих маркета, а ту се налази и велики маркет ЛИДЛ у коме се снабдева  највећи број туриста. ПАРАЛИЈА је изузетно позната по својим ноћним клубовима, баровима, ресторанима, хотелима и тавернама.  КЛИМА у овом месту је погодна због близине Олимпа. Колико год да је ваздух на нивоу мора врео, са планине увек дува лагани ветрић који пријатно расхлађује. ПАРАЛИЈА је чувена по великом броју прелепих пешчаних плажа, а вода у мору је кристално  чиста и бистра. Постоји много организованих излета и екскурзија на које можете отићи и видети спектакуларну културну заоставштину или природне леопте Грчке, међу којима се посебно издвајају  планина Олимп и манастирски комплекс Метеори.

ОЛИМПИК БИЧ је летовалиште које је удаљено 2 километара од ПАРАЛИЈЕ. Повезује их дугачка пешчана плажа са топлим морем. Око плажа има пуно паркова са тобоганима и љуљашкама. У Олимпик Бичу постоји пешачка зона у центру, а у личицама се налазе многобројне  продавнице и бутици.

У поређену са Паралијом, ОЛИМПИК БИЧ је  мање „ бучно“  место и погодно је за  особе које траже мирнији одмор.

Цене које смо обезбедили су најповољније на тржишту, а омогућили смо плаћање на рате до краја године. Датуми полазака ( смене ) за целу сезону, цене по поласцима, виле – њихова  унутрашњост и спољашност може се погледати  у посебној рубрици на нашем сајту ЛЕТОВАЊЕ !