24 МАРТ 2017. НАТО АГРЕСИЈА - ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ

 РАНЕ МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА БОЛЕЋЕ ЗАУВЕК    


MАТЕРИЈАЛНЕ ЖРТВЕ

Од 24 марта до 10 јуна  1999.године деветнаест земаља  злочиначке алијансе обрушило се на војне и цивилне циљеве у нашој земљи. . Нато је планирао да операцију у Србији заврши за неколико дана, по принципу муњевитог рата. Није могао предвидети храброст и част српске војске. Непланирано за агресора  бомбардовање  се отегла до  до 10 јуна  1999.године и окончано је  доношењем  Резолуције 1244 Савета безбедности УН.
Разрушени мостови,фабрике сравњене са земљом, уништени путеви, енергетски и тлекомуникациони објекти су само  један  део мета НАТО бомбардовања  које су Србији нанеле штету  између 30 и 100 милијарди долара. Бомбардовани смо 2.300 пута,  испаљено је 1.300 крстарећих ракета, бачено 37. 000 касетних бомби са обогаћеним уранијумом. Укупна маса пројектила која је испаљена на Србију била је 22.000 тона.

ЉУДСКЕ ЖРТВЕ
Током НАТО агресије у злочиначком бомбардовању стамбених насеља, возова, болница, старачких домова, пијаца, школа,  медијских кућа, споменика културе   убијено је званично 2.500  ( незванично 5000 ), а рањено  преко 12.000 људи и све то под срамним изговором да су мете војска и војни објекти иако се они никада нису налазили на тим локацијама.  Највећи број жртава НАТО агресије били си обични грађани – цивили које су  НАТО  званичници  без трунке  људскости   и гриже савести називали  колатералном , успутном   штетом. 

ДЕЦУ ИМ НЕЋЕМО ОПРОСТИТИ
Најневиније жртве бестијалног  „Милосрдног анђела“ била су деца. Током злочиначке кампање убијено је 89 деце. Подсетимо се само на неке од жртава : Бојана Тошковић ( 1) из Мердара,  убијена у наручију оца у кући у којој је живела њена породица, Милица Ракић (3 ) из Батајнице  убијена у бомбардовању док је седела на ноши,  Сања  Mиленковић ( 15 ) убијена током ракетирања моста у Варварину, Марко Симић (2) страдао током ракетирања стамбене зграде у Новом Пазару када је убијено још  11 недужних цивила, брат и сестра  Миљана (15) и Владимир (12)  Милић из Сурдулице  убијени у склоништу породичне куће када је убијен и њихов рођак Миломор Миленовић (17), Љиљана Илић трудница у осмом месецу трудноће погођена је и убијена пројектилом који је „промашио“  аеродром у Нишу  и погодио градску пијацу и аутобуску станицу...

НАТО И ДАЉЕ  УБИЈА
Број оболелих од карцинома као последице бомбардовања из године у годину расте. Број оболелих особа у Србији од рака 2013 године је био 34.971, а петнаест година раније 18.841 особа. Број особа које годишње умире у Србији од рака на милон људи  је 5.500, а у свету свега 2000. Повећана смртност од леукемије од 2002 године је 139 одсто.. ЕПИДЕМИЈА МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ СЕ АЛАРМАНТНО ШИРИ ПО СРБИЈИ ОД КАКО ЈЕ НА НАШУ ЗЕМЉУ БАЧЕНО 15 ТОНА ОСИРОМАШЕНОГ  УРАНИЈУМА.

ПАТРИЈАРХ ИРЕНЕЈ :
 „Заборавити не смемо, опростити морамо. И да имамо капацитете за освету, она је неприхватљива за хришћанску традицију. Али, памтићемо злочине који су почињени“.