IN MEMORIAM - ЛАЗИЋ СЛАВОМИР – Лаки

Умро је наш саборац, пријатељ и један од оснивача удружења „Српски Ратни Ветерани“ –

 Picture 002

ЛАЗИЋ СЛАВОМИР – Лаки

1957-2015

Како се понео у рату, тако је и у миру значајно допринео раду нашег ветеранског удружења.

Оно што нас данас погађа је чињеница да за њега ратног ветерана није било могуће да буде лечен и оперисан на Војномедицинског Академији како доликује некоме ко је ратовао и ризиковао свој живот за одбрану државног и националног интегритета своје земље.

Није дочекао ни да држава Србија коначно усвоји Закон о правима Ратних ветерана како би сходно правима која уживају ратни ветерани у нормалним и уређеним државама, он али и многи други могли да користе бар бенефите из области социјалног и здравственог осигурања.

Наша сазнања говоре да је Славомир Лазић, наш саборац Лаки, умро од рака, као директна последица изложености зрачењу муниције која је коришћена у нападу НАТО-а на нашу земљу. Конкретно, на Косову и Метохији где је јединица којој је припадао била је изложена пројектилима направљеним од осиромашеног уранијума којом су снаге НАТО-а бесомучно обасипали не само Косово и Метохију већ и добар део Србије што ће наше грађане убијати деценијама у будућности.

Смрт нашег Славомира Лазића – Лакија је још једна у низу опомена нашој држави и власти да коначно усвоји Закон о правима Ратних ветерана и посебно исплати ратне дневнице које припадају ратним ветеранима учесницима рата који је вођен 1999. године.

На жалост Славомир Лазић – Лаки тај дан неће дочекати.

његови „Српски Ратни Ветерани“