Јединствено до новог Закона

Јединствено до новог Закона

Бачка Паланка, 10.09.2012.- Састанком највећих удружења ветерана, РВИ и сродних организација из периода ратова 1990-1999, чланица кровног „Савеза ратних ветерана Србије“( СРВС), настављен је процес активног дефинисања приоритетних циљева бораца у нашој земљи.  Делегати из Прокупља, Новог Сада, Београда, Јагодине и других места учествовали су у раду III редовне седнице Скупштине савеза, чији је домаћин овај пут био.

 

„Патриотски фронт“из Бачке Паланке.111Скуп је започео поздравним говором подпредседника Општине Бачка Паланка г. Александра Ђедовца који се обратио присутнима и изразио своју личну и подршку локалне самоуправе у Бачкој Паланци  раду Савеза, као и наду, да ће ветерани у наредном периоду остварити своје циљеве и побољшати данашњи, незавидан положај у друштву. Радни део настављен је усвајањем записника са прошле седнице као и предлогом дневног реда за текућу. Основна тачка је била расправа и амандмани на раније предложени „Нацрт закона о ратним ветеранима и њиховим породицама“.
Кроз конструктиван дијалог, у двочасовној расправи делегати су износили своје примедбе и предлоге решења, што је у већини случајева прихваћено и у таквом облику ће бити дефинисано у будућем правном акту. Јавна расправа о предложеном закону већ је раније била спроведена у оквиру свих удружења, а наставиће се у круговима 222шире јавности и правних тимова, тела која се баве социјалном политиком и свих других који буду заинтересовани за ову проблематику. Након тога, СРВС ће у законској процедури предлог закона доставити органима Народне скупштине Србије, како би се више од деценије од завршетка ратова на овом простору, омогућила тзв. „правна видљивост“популације од преко пола милиона људи. Став свих чланица је, да је само усвајање закона у облику и дефиницији како је формулисан, адекватно системско решење и да ће се кроз исти решити бројни, нагомилани проблеми ветерана у Србији. Поред наведенога, наша земља би уједно престала бити изузетак у региону, у смислу непостојеће правне регулативе за своје борце и чланове њихових породица.
Седницу Скупштине СРВС су пратили медији, а након завршетка одржана је конференција за штампу.
 http://blip.tv/tvbap/episode-6345377