Помоћ српским енклавама на Косову

Помоћ српским енклавама на Косову

 

DSCN1529У Склопу својих редовних активности, наше Удружење организовало је прикупљање хуманитарне помоћи Српским енклавама на Косову и Метохији коју је у наше име доставио члан Зоран Димитријевић.

 

У току дводневне посете уприличене су посете Газиместану, манастирима Грачаница, Богородица, Љевишка у Призрену, као и цркву Свете недеље и тврђаву Каљаја у истом граду. Истог дана посећени су манастири Св.Архангел и Зочиште као и Српска енклава Велика Хоча, где се преноћило.

Другог дана посете обиђени су Високи Дечани где се присуствовало светој литургији, затим Пећка патријаршија, манастир Гориоч и на крају манастир Св.Саве у јужној Косовској Митровици.

Ово је била прилика да се по ко зна који пут осведочимо у неподнoшљиво стање Срба и свештених лица у Српским енклавама и манастирима где се живи од данас до сутра у сталном страху за своје животе и животе својих најближих. Ова посета је одобрена од стране Приштинских „власти“, која је обезбедила сталну полицијску пратњу која је интервенисала у две инцидентне ситуације што само потврђује да је стање на Косову и Метохији далеко од нормалног.

{ppgallery}vesti/2012/veterani_na_kosovu/{/ppgallery}